Rob Broekhof

Almelo

Rob Broekhof

Voortdurend samen leven in de natuur, op basis van optimaal gebruik en beheer van energie en grondstoffen. Dat is wat mij betreft het effect van verduurzamen.

“Optimaal” betekent dat de mensheid wel gebruik maakt van wat de natuur te bieden heeft. Maar niet zoveel, dat de natuur teveel lijdt en dus ook de mensheid op termijn teveel zal lijden. En tegelijkertijd, niet zo weinig, dat de mensheid al op korte termijn teveel lijdt.
Verduurzamen van woonhuizen helpt daarbij. Daarom ben ik wooncoach. Ook omdat ik graag coach. Wooncoaching is dan het samen vinden van een haalbare integrale oplossing. Haalbaar, rekening houdende met de (bouw)technische staat van de woning en financiële mogelijkheden. Een “integrale oplossing” is een toekomstvaste combinatie van meerdere, verschillende verduurzamingsmaatregelen.
Tijdens het coachen betrek ik doorgaans ook de standpunten van de gemeente Almelo (en daarbuiten). Hoe dan ook, mijn uitgangspunt is: wat kan WEL.

Ik ben blij dat Duurzaam Thuis Twente geen commerciële belangen heeft en ook niet van mij verwacht dat ik huiseigenaren ervan overtuig dat zij snel, alles moeten doen om “van het aardgas af” te komen.