Daan Hartgers

Daan Hartgers
 Den Ham

Daan Hartgers

In de afgelopen jaren heb ik zelf een duurzaam huis kunnen bouwen. Hierdoor ben ik erg enthousiast geworden over duurzaam (ver)bouwen. Ook heb ik hierdoor veel kennis over dit onderwerp gekregen. Ons huis heeft geen gasaansluiting en is gebouwd met duurzame materialen.
We maken gebruik van aardwarmte, water/water warmtepomp en door zonnepanelen krijgt ons huis energie. Ook aan goede isolatie hebben we gedacht, onder andere door een sedumdak. Het is een huis geworden met duurzame oplossingen en veel wooncomfort. Ook dat vind ik belangrijk.
In plaats van duurzaamheid gebruik ik graag het woord ‘volhoudbaarheid’. Voor mij betekent dit zuinig omspringen met grondstoffen en energie. In woningen is dit vrij eenvoudig toe te passen door goede isolatie en energiebesparing. Maar het betekent ook meer wooncomfort en langer kunnen blijven wonen in je eigen huis.
Ik merk dat duurzaamheid begint te leven onder mensen, maar dat velen de weg niet weten te vinden omdat er zoveel informatie is. En daar kom ik in beeld. Als wooncoach kan ik ongebonden en kosteloos inventariseren wat de woonwensen zijn en samen met de huiseigenaren prioriteiten stellen. Ook kan ik globaal oplossingen aandragen en de weg wijzen bij de uitvoering van werkzaamheden.