Agnes Kersten
Overdinkel

Agnes Kersten

In mijn jonge jaren heb ik na de HBS-b een opleiding tot medisch analist gevolgd. Ik heb onder meer gewerkt op het laboratorium van wat nu MST is, in Enschede. Inmiddels ben ik gestopt met werken. Ik heb veel hobby’s, maar ook nog tijd over. Tijd die ik heel anders wil besteden dan ik tot nu toe gedaan heb. Dat is reden waarom ik wooncoach ben geworden bij Duurzaam Thuis Twente.

Ik heb positieve ervaringen met duurzame aanpassingen in onze eigen woning. Ons huis is goed geïsoleerd, de wasmachine, koelkast en vriezer zijn energiezuinig, alle lampen zijn vervangen door spaar- of ledlampen en we hebben een HR-ketel. En dat niet alleen: we hebben een slaapkamer en douche op de begane grond, zodat mijn man en ik hier lang kunnen blijven wonen. Ook dat is duurzaam in mijn ogen.

Prettig en comfortabel wonen zonder een hoge energierekening vind ik belangrijk. Ik gun dat anderen ook. Als wooncoach hoop ik huiseigenaren te kunnen adviseren bij het nemen van beslissingen over energiebesparing. Daarbij kijk ik altijd naar duurzame oplossingen, om het milieu zo min mogelijk te belasten.