Wie zijn wij

Duurzaam Thuis Twente is een initiatief van de Twentse gemeenten om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren.

Een onderwerp waar ook de landelijke overheid en de provincie Overijssel druk mee bezig zijn. De stichting heeft als doel om huiseigenaren te helpen bij hun woonvragen en hen belangeloos van duurzaam advies te voorzien. Deze woonvragen hoeven niet alleen betrekking te hebben op duurzame aankopen. Ze kunnen ook gaan over wooncomfort, onderhoud, verbouwing of energiebesparing.

Onze doelstelling

In onze statuten is de doelstelling van Duurzaam Thuis Twente als volgt verwoord:
Het belangeloos en kosteloos op weg helpen van particuliere woningeigenaren bij het verduurzamen van hun woning en al hetgeen met voorstaande verband houdt, of daartoe bevordelijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

Simpel gezegd, we helpen je graag als je jouw huis wil verduurzamen. Je wil meer wooncomfort, of een lagere energierekening, of misschien zelfs helemaal van het gas af? Wij leiden je door het oerwoud aan informatie, vertellen op een begrijpelijke manier welke technieken mogelijk zijn, wat daarin een logische volgorde is. Eerlijk, gratis en zonder dat we iets komen verkopen. Waarom? Gewoon omdat we graag zien dat Twente duurzamer wordt en een leefbare regio blijft. Bovendien weten onze wooncoaches uit eigen ervaring dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.

Vlnr: Lucas Haafkes, Berto Boeve, Jaimi van Essen, Willy Nijhuis en Beau Warbroek (niet op de foto).

Ons team

Duurzaam Thuis Twente heeft vijf gedreven en onbezoldigde bestuursleden. Dit zijn Berto Boeve, Jaimi van Essen, Lucas Haafkes, Willy Nijhuis en Beau Warbroek.

Daarnaast huurt Duurzaam Thuis Twente voor de dagelijkse coördinatie, ondersteuning van de vrijwilligers en projecten m.b.t. de strategische doorontwikkeling van de diensten & activiteiten ZZP-ers in. Deze worden conform hun inspanningen beloond. In totaal gaat het om 1-1,5 fte (afhankelijk van actualiteit en noodzaak tot doorontwikkeling).

Maar de belangrijkste medewerkers uit ons team zijn natuurlijk onze 50 wooncoaches. Gedreven vrijwilligers die voor jou klaar staan!

Wooncoaches; voor kosteloos en deskundig advies

Onze wooncoaches vormen de spil. De meeste van hen zijn gepensioneerd en hebben veel kennis en ervaring op diverse gebieden. Ze zijn opgeleid door experts en worden voortduren professioneel ondersteund en begeleid door de organisatie. De wooncoaches wonen in de gemeenten waar ze actief zijn en weten precies wat er binnen deze gemeente speelt.
Doordat er goed contact is tussen Duurzaam Thuis Twente en lokale overheden, weten de coaches alles van subsidiemogelijkheden, duurzaamheidsleningen en regelgeving.

Duurzaam Thuis Twente is een stichting zonder winstoogmerk. De wooncoaches van DTT zijn vrijwilligers en krijgen een vrijwilligersvergoeding voor hun geleverde diensten.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan

Beleidsplan en Jaarverslag

Hier vind je een beknopt beleidsplan en een kort overzicht van de activiteiten en financiën in het jaar 2020

Samenwerken aan een duurzame toekomst