Huiseigenaar:
Gerard Kempers

Wooncoach:
Zwerius Kriegsman

Ik ben erg tevreden met hoe mijn huis nu is. De zonnepanelen liggen er mooi op en er is al redelijk wat stroom opgewekt. Met vijf jaar heb ik mijn investering terugverdiend en het rendement van de aanschaf van de zonnepanelen is een heel stuk hoger dan de lage spaarrente.

Ik wilde een duurzamer huis. Niet alleen om zo mee te helpen aan een schoner klimaat, maar ook om te besparen op de maandelijkse energielasten. Omdat wooncoaches over meer deskundigheid op het gebied van duurzaamheid beschikken dan ikzelf, wilde ik graag in contact komen met een van hen. Ik had namelijk al offertes opgevraagd bij verschillende leveranciers van zonnepanelen en wilde graag wat onafhankelijk advies.

Het leek me goed meer te weten te komen over soorten zonnepanelen, de bekostigingsmogelijkheden en prijs-kwaliteitverhouding. In de krant las ik over Duurzaam (t)huis Twente en het leek me een goed idee om eens contact op te nemen.

Een wooncoach met passie
Wooncoach Zwerius Kriegsman kwam bij mij thuis en we hadden een heel goed gesprek. Hij heeft passie voor duurzaamheidsproducten en heeft tijd nog moeite gespaard om mij hier alles over te vertellen. Hij is wel drie keer hier geweest en we hebben meerdere keren mailcontact gehad.
Hij heeft ook van de zes offertes van zonnepanelen die ik had aangevraagd een overzicht gemaakt in Excel, met daarbij alle plussen en minnen. De keus was toen snel gemaakt. Inmiddels heb ik 28 zonnepanelen op de garage en overkapping, met een totale capaciteit van 4760 kWh per jaar.

Zelf stroom opwekken
Ik ben erg tevreden met hoe mijn huis nu is. De zonnepanelen liggen er mooi op en er is al redelijk wat stroom opgewekt. Met vijf jaar heb ik mijn investering terugverdiend en het rendement van de aanschaf van de zonnepanelen is een heel stuk hoger dan de lage spaarrente van 0,25 procent. Tegen andere huiseigenaren zou ik willen zeggen dat ze niet moeten twijfelen en een wooncoach in moeten schakelen als ze meer willen weten over het verduurzamen van hun woning. Niet alleen omdat een wooncoach deskundig is, maar ook vanwege zijn passie en neutraliteit.