Huiseigenaar:
Jan en Gonda Leferink

Wooncoach:
Gerrit Kalvenhaar

We spraken over de levensloopbestendigheid van ons huis. We wonen prachtig en willen hier blijven wonen. De werkkamer beneden kunnen we, als het moet, ombouwen tot slaapkamer. 

In februari 2016 spraken we met Gerrit Kalvenhaar, nadat we over hem als wooncoach hadden gelezen. In eerste instantie waren we benieuwd naar de energielekken van ons huis. We hebben dertien jaar geleden een flinke verbouwing gehad. Toen zijn de houten kozijnen vervangen door aluminium kozijnen. Destijds was dat een goede oplossing. Toen Gerrit de infraroodfoto’s van ons huis aan ons liet ziet, zagen we duidelijk dat deze aluminium kozijnen niet echt een succes zijn. De kozijnen laten meer warmte door dan ons lief is.

Badkamer beneden

Van het een kwam het ander. In vervolggesprekken spraken we over de levensloopbestendigheid van ons huis. We wonen prachtig en willen hier blijven wonen. De werkkamer beneden kunnen we, als het moet, ombouwen tot slaapkamer. Dat hadden we zelf al bedacht. Voor het bouwen van een badkamer beneden maakte Gerrit een plan. In een vervolggesprek liet hij tekeningen van ons huis zien en vertelde hij ons dat het inderdaad mogelijk is om een badkamer beneden te maken. Wij zijn nu 66 en 63 jaar oud. We hopen nog twintig jaar de trap op te kunnen lopen naar de slaapkamer en badkamer. Maar als dat niet meer mogelijk is, dan ligt er in ieder geval een plan klaar.

Snel geregeld

We hebben het in gesprekken met Gerrit ook gehad over vloerisolatie. Hij heeft ons hierover informatie gegeven en is met een ondernemer langs geweest om te kijken naar de mogelijkheden. Vrij snel zijn we met dit bedrijf in zee gegaan. In een ochtend was alles klaar en hadden we vloerisolatie in huis.

Bijzondere oplossingen

Het contact met wooncoach Gerrit was fijn en eerlijk. Hij pikt dingen snel op, zoekt naar oplossingen en weet die ook te vinden. Zo vertelden we hem over de bel die we niet goed horen wanneer we in het tuinhuisje zitten. Omdat hij niet direct informatie hierover bij de hand had, stuurde hij die later naar ons toe. Hij had een prachtige oplossing, waarbij de bel als het ware overgaat op je telefoon en je via de telefoon dan met de bezoeker kunt praten. Waar je ook maar bent op de wereld. Hoewel we erg enthousiast zijn, vinden we de prijs nog wel wat aan de hoge kant.

Geen stroomkosten

Duurzaam leven vinden we belangrijk, maar we blijven wel reëel. Zo vinden we zonneboilers in ons geval niet nodig, maar hebben we nu wel al bijna twee jaar zonnepanelen op het dak. Daar zijn we zeer tevreden mee. We hebben geen stroomkosten meer.

Aanraden

We kunnen andere huiseigenaren aanraden om de hulp van een wooncoach in te schakelen. Ga in elk geval eens praten. Het is gratis, de wooncoach geeft goede adviezen en kent de weg als er een probleem opgelost moet worden.