Huiseigenaar:
Jack en Sandra Nieuwenhuis

Wooncoach:
Harry Snijders

Jack en Sandra Nieuwenhuis uit Oldenzaal hebben wooncoach Harry Snijders op bezoek gehad. Samen keken ze naar mogelijkheden om duurzamer te wonen. “Harry gaf goede adviezen over mogelijkheden om energie te kunnen besparen. We besloten uiteindelijk om zonnepanelen te plaatsen.”

Jack en Sandra Nieuwenhuis wonen al 31 jaar in hun woning in Oldenzaal. In juli 2016 is wooncoach Harry Snijders lang geweest om te kijken naar mogelijkheden om duurzamer te wonen.

Jack vertelt: “Ik was net werkloos geworden en was op zoek naar manieren om de maandlasten naar beneden te krijgen. Ik las in een folder over het bestaan van wooncoaches en heb Harry als energiecoach via Impuls benaderd. We overwogen al om zelf elektriciteit op te gaan wekken met zonnepanelen, maar hadden ook interesse in verwarming met infrarood-panelen”.

Zonnepanelen
Na advies van Harry hebben ze besloten om zonnepanelen te plaatsen. Eind augustus (2016) zijn 20 stuks geïnstalleerd. “We hebben uiteindelijk geen infrarood-panelen genomen, omdat deze niet geschikt zijn voor het verwarmen van een hele grote ruimte. We hebben dus gekozen voor nieuwe radiatoren, die ingesteld kunnen worden zodat ze alleen verwarmen waar nodig is”.

Jack houdt de energiestanden wel bij, maar kijkt niet elke dag naar de precieze cijfers. “Ik houd de standen bij via de tablet. Het is leuk om te zien hoeveel geld je hebt bespaard door het gebruik van zonnepanelen. Tot nu toe valt het niet tegen!” Ze zijn tevreden over de installatie van de zonnepanelen. “We hadden alle vertrouwen in Schulte, die de panelen hebben geleverd. We hebben voldoende panelen voor ons eigen verbruik. Terug leveren aan het net is voor ons geen streven, op dit moment volstaat het aantal panelen voor ons huishouden.”

Duurzame maatregelen
Op dit moment zijn Jack en Sandra tevreden over hun woning. Er zijn nog wel plannen voor het verbouwen van de keuken. Ze koken nog niet elektrisch, maar ze zijn zich al wel aan het oriënteren op een eventuele verbouwing en bijbehorende duurzame maatregelen. Ze hebben ook al een tweede gesprek gehad met wooncoach Harry over onder andere muurisolatie. Hier gaan ze zich later nog mee bezig houden.