Huiseigenaar:
Bob en Lous Looijestijn

Wooncoach:
Eggy Voorneman

Bob en Lous uit Oldenzaal hebben wooncoach Eggy Voorneman op bezoek gehad: “We hebben goede tips gekregen waar we veel aan hadden. Ook gaf hij goede adviezen over praktische oplossingen. We hebben nu veel duurzame aanpassingen gedaan en op den duur willen we het liefst energieneutraal wonen.”

Bob en Lous Looijestijn wonen sinds 1990 in hun huis in Oldenzaal. Ter verhoging van hun wooncomfort wilden ze verbouwen en misschien renoveren. Wooncoach Eggy Voorneman keek met hen mee en gaf ze advies over hun woning.

“We kennen Eggy persoonlijk. In de loop der jaren hebben we zoveel duurzame tips van hem gekregen dat er nu geen twijfel was over duurzame maatregelen bij onze verbouwing. We hebben Eggy dan ook meteen gevraagd om met ons mee te kijken. We wilden vooral duurzame maatregelen nemen om bij te dragen aan het milieu, dat vinden we belangrijker dan de financiële redenen.”

Duurzaam verbouwen
“We hebben uiteindelijk besloten de hal te verbouwen, inclusief een nieuwe voordeur en nieuw glas. Daarnaast wilden we achter flink uitbouwen, de keuken hebben we uitgebouwd richting de tuin en deels bij de woonkamer aangetrokken. De keuken heeft ook een nieuwe tegelvloer gekregen, welke we ook in de woonkamer hebben. Daar zit nu ook elektrische vloerverwarming en vloerisolatie in. We hebben gekozen voor elektrische vloerverwarming, omdat het veel kostbaarder en tijdrovender zou zijn om buizen onder de tegelvloer te plaatsen. Daarbij willen we op lange termijn alles elektrisch en volledig van gas afstappen. We gaan nu ook elektrisch koken in plaats van op gas, om bewust minder gas te gebruiken. Ook willen we voldoende zonnepanelen plaatsen om onze gehele energievraag te dekken. Op den duur willen we als het kan het liefst energieneutraal wonen.”

Goede adviezen
“We hadden al een en ander ingelezen, waardoor niet alle informatie van de wooncoach nieuw was. Wel hebben we een aantal goede tips gekregen waar we zeker wat aan hadden. Zo vond Eggy een grote kier bij de voordeur die we zelf nog niet hadden gezien. Ook gaf hij goede adviezen over LED-verlichting en energiezuiniger wassen. Voor nu hebben we verder geen plannen, de verbouwing is een beste klus op zich. In de toekomst zien we wel verder of we nog meer kunnen verduurzamen.”