Huiseigenaar:
Wim en Jeannet Geerling

Wooncoach:
Gerrit Kalvenhaar

In mijn ogen verdient het niet echt de schoonheidsprijs om ze op het dak te hebben, maar het is een vrij eenvoudige manier om het milieu schoner te houden en er zelf ook voordeel uit te halen.

Begin november 2015 spraken mijn vrouw en ik met wooncoach Gerrit Kalvenhaar. De reden hiervoor was mijn belangstelling voor zonne-energie. Ik had al langere tijd interesse in zonnepanelen. In mijn ogen verdient het niet echt de schoonheidsprijs om ze op het dak te hebben, maar het is een vrij eenvoudige manier om het milieu schoner te houden en er zelf ook voordeel uit te halen. Daar komt bij dat de huidige rente laag is, en het dan verstandiger kan zijn om je geld te investeren. Mijn vrouw stond daar anders in. Zij wilde eerst zien en dan geloven. Bijzonder genoeg ging zij overstag na de aanschaf van onze elektrische fietsen. Zodoende spraken we af met Gerrit.

Goede afspraken

Gerrit is een betrouwbare wooncoach. We zijn goed geholpen. Hij heeft advies gegeven en offertes voor ons aangevraagd. Vrij snel kwamen we in contact met de installateur van zonnepanelen. Een paar weken na ons eerste gesprek met Gerrit werden de zonnepanelen geplaatst. Dit is erg netjes gedaan: we hebben twee rijen van zes panelen, onder elkaar. Het ziet er strak uit. Het hele proces ging vlot en soepel: alle afspraken zijn keurig nagekomen. Ik vind het belangrijk dat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet. En dat was zeker het geval. Zowel bij de wooncoach als bij de installateur.

Meer energie

We hebben nu een app waarop we precies kunnen zien wat de zonnepanelen per dag opbrengen aan energie. Het was een leuk moment toen de zon voor het eerst flink scheen. Mijn vrouw was de was aan het doen en zag dat de meter terugliep. Ook zij is meer dan tevreden, onder andere door de goede gang van zaken.

Tal van mogelijkheden

Ik kan andere huiseigenaren aanraden om ook een gesprek met een wooncoach aan te vragen. Al is het alleen maar om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was. Een wooncoach kan het allemaal precies vertellen. Ook bijvoorbeeld op het gebied van langer blijven wonen in je woning; iets wat tegenwoordig toch belangrijker wordt. Daar moet je goed op voorbereid zijn. Een wooncoach kan daarbij helpen.