Huiseigenaar:
Jan Aanstoot

Wooncoach:
Gerrit Kalvenhaar

Toen ik hoorde van de mogelijkheid om mijn woning door een wooncoach te laten bekijken en beoordelen, heb hier dankbaar gebruik van gemaakt.  Het leek me fijn als een wooncoach zijn mening zou geven.

Toen ik hoorde van de mogelijkheid om mijn woning door een wooncoach te laten bekijken en beoordelen, heb hier dankbaar gebruik van gemaakt. Jaren geleden heb ik de aanschaf van zonnepanelen weleens overwogen en ook wel offertes opgevraagd. Destijds was het probleem dat het terugverdienmodel niet positief was. Tegenwoordig is dat beter. Het leek me fijn als een wooncoach zijn mening zou geven. Ik was benieuwd naar zijn adviezen op het gebied van energie.

Warmtefoto

In maart 2016 kwam de wooncoach, Gerrit Kalvenhaar, bij mij thuis. We hebben kennis gemaakt en hij heeft geluisterd naar mijn vragen en wensen. Natuurlijk heeft hij ook mijn woning bekeken. Gerrit had een apparaat bij zich waarmee hij een warmtefoto kon maken. Isolatielekken waren in een oogopslag te zien. Vooral rond het dak en raampartijen zag je dat de warmte verdween.

Een prettig gesprek

Ik heb zelf al enige kennis van isolatie en duurzaamheid, dus wat Gerrit vertelde was dan ook een bevestiging en geen verrassing. Maar omdat hij als wooncoach echt in de materie zit en inhoudelijke bagage meeneemt, was het prettig hem te spreken en naar hem te luisteren. Hij kon richting geven aan het gesprek en beheerst de kunst om mensen gerust te stellen.

Advies

Na onze afspraak heeft Gerrit verder gewerkt aan zijn advies voor mijn huis. Hij zal ook bedrijven aandragen die mijn woning kunnen verbeteren. Het is aan mij als woningeigenaar om iets met zijn advies te doen en ik mag ook zelf besluiten of ik met die bedrijven in zee ga. Dat het zo vrijblijvend is en kosteloos vind ik een pluspunt. Ik blijf leading in dit proces.

Tweede gesprek

Binnenkort hebben Gerrit en ik een tweede gesprek. Ik ben benieuwd naar zijn adviezen. Zelf lijkt het me prettig om alsnog iets te doen met zonnepanelen. Gerrit heeft tijdens het gesprek nog een aantal andere dingen aangekaart en ook daarover gaan we verder praten.