Huiseigenaar:
Meneer G. M.

Wooncoach:
Dick te Avest

Meneer G. M. uit Hellendoorn heeft wooncoach Dick te Avest op bezoek gehad. Hij keek mee naar manieren om hun huis op een duurzame manier aan te passen en rolstoelvriendelijk te maken.

Meneer G. M. woont al 22 jaar met zijn vrouw in Hellendoorn, in een huis aan de rand van de stad. Afgelopen jaar kregen ze bezoek van wooncoach Dick te Avest.

“We willen graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen en zelf de boel regelen. We hebben buren dichtbij, waar we op kunnen rekenen. Onze directe buurvrouw is op leeftijd (88) en daar komen we regelmatig over de vloer om voor haar te zorgen. We wonen al 22 jaar op deze fijne plek en willen hier absoluut blijven wonen. Mijn vrouw is slecht ter been, waardoor we voor de keus stonden om te verhuizen of dit huis aan te pakken. Uiteraard kozen we voor het laatste. Mijn vrouw en Dick zijn (oud)collega’s, waardoor het contact snel gelegd was. Iemand die meekijkt en mee kan denken is altijd mooi meegenomen.”

Rolstoelvriendelijke aanpassingen
“De badkamer boven is te klein voor mijn vrouw, dat is erg onhandig. We wilden de badkamer en de slaapkamer dan ook naar beneden verplaatsen. En we konden dan gelijk de keuken meenemen. Daar waren eigenlijk geen aanpassingen nodig, maar aangezien we toch gingen breken konden we daar meteen een paar kleine verbeteringen doorvoeren. De badkamer beneden is nu rolstoelvriendelijk en van de badkamer boven hebben we een kantoor gemaakt. Afgelopen april is de verbouwing van start gegaan. “We wilden beneden ook aan de slag met de verwarming, zodat we met 5 thermostaten de temperatuur per ruimte kunnen regelen.”

Iemand om mee te kijken
“We hadden zelf al goed nagedacht over aanpassingen die we wilden doen. Dick heeft het idee verder voor ons uitgewerkt en kritisch met offertes meegekeken, dat was erg fijn. We hadden zonder hulp ook wel een en ander opgepakt, maar ik denk dat het voor veel mensen erg fijn is om een wooncoach te hebben die mee kan kijken. Of het nu om grote of kleine aanpassingen gaat.”