Huiseigenaar:
Ebbo Storm van Leeuwen

Wooncoach:
Tonnie Kroeze

Na de gesprekken met de wooncoach heb ik offertes aangevraagd: via internet bleek dit heel eenvoudig. Ik heb vervolgens gesprekken gehad met diverse uitvoerende partijen en ben weer een heel stuk wijzer geworden. 

De afgelopen 25 jaar ben ik ieder jaar wel bezig geweest om mijn huis beter te isoleren. Niet zozeer vanwege de portemonnee, maar vooral omdat het milieu hoog op mijn agenda staat. Omdat ik er zo mee bezig ben, weet ik dus best wel wat van dat onderwerp af. En hoewel ik als bouwkundig ingenieur en vastgoedadviseur goed op de hoogte ben van allerlei isolatie-effecten, was ik toch wel benieuwd naar wat een wooncoach mij nog meer kon vertellen.

Veel vragen
Tijdens een verjaardag vertelde wethouder Theo de Putter mij over het bestaan van Duurzaam (t)huis Twente en zo besloot ik contact met de stichting op te nemen. Wooncoach Tonnie Kroeze is in 2016 twee keer bij mij thuis geweest. Ik had een aantal vragen voor hem: over het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking, het extra isoleren van het dak, nieuwe soorten dakbedekking, zonnepanelen en het vervangen van de vloerisolatie. Daarnaast was ik benieuwd hoe ik in aanmerking kon komen voor subsidies en hoe het in de toekomst gaat met het terugleveren van energie.

Ingewikkelde regelgeving
Tonnie Kroeze kon mij gelukkig het zetje in de rug geven. We hadden plezierige gesprekken en hij heeft me op sommige aspecten absoluut geholpen en zeker extra gestimuleerd om maatregelen te treffen. Helaas kon hij me niet op alle vragen een volledig antwoord geven. En dat heeft mede te maken met bijvoorbeeld de regelgeving omtrent subsidies; deze is niet ieder jaar hetzelfde.

Veel maatregelen
Na de gesprekken met de wooncoach heb ik offertes aangevraagd: via internet bleek dit heel eenvoudig. Ik heb vervolgens gesprekken gehad met diverse uitvoerende partijen en ben weer een heel stuk wijzer geworden.

Omdat ik meerdere maatregelen wil treffen en op al die gebieden offertes aanvraag, is er op dit moment nog niets gebeurd aan mijn huis. Ik ga ervanuit dat dat in het voorjaar van 2017 gaat gebeuren.

Ik kan andere woningeigenaren zeker aanraden contact op te nemen met een wooncoach. Je wordt er een stuk wijzer van!