PERSBERICHT
Twente, 6 oktober

Wooncoaches Duurzaam Thuis Twente organiseren telefonisch spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen is het soms lastig om huisbezoeken af te leggen. Twentse huiseigenaren kunnen echter voor het verduurzamen van hun woning nog steeds terecht bij een wooncoach voor gratis en deskundig advies aan huis. Tenminste voor zolang de RIVM-richtlijnen dit toestaan. Speciaal voor degenen die vanwege corona liever geen wooncoach thuis willen ontvangen, heeft Duurzaam Thuis Twente nu een telefonisch spreekuur georganiseerd.

Duurzaam Thuis Twente helpt eigenaren woning te verduurzamen

Duurzaam Thuis Twente is een stichting die namens de 14 Twentse gemeenten huiseigenaren wil helpen bij vragen over hun woning en hen daarbij belangeloos duurzaam advies geeft. In elke gemeente zijn een aantal wooncoaches actief die als echte ‘noaber’ de woningbezitters met raad en daad bijstaan.

Gratis onafhankelijk advies aan huis

Wooncoaches zijn goed opgeleide ervaringsdeskundigen met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. Zij komen op verzoek van huiseigenaren kosteloos op bezoek om te luisteren naar woningvragen en mee te denken in oplossingen. Bijvoorbeeld over vragen m.b.t. wooncomfort, energie besparen of opwekken en gasloos wonen.
Nathalie Thoonsen, coördinator van de stichting, geeft aan dat de circa 50 wooncoaches staan te trappelen om de huiseigenaren actief behulpzaam te zijn. Zij komen hiervoor met plezier voor advies aan huis. Voor de wederzijdse veiligheid en gezondheid houden zij daarbij vanzelfsprekend wel de RIVM-richtlijnen aan!

Alternatieven voor bezoek aan huis

Voor huiseigenaren die liever geen bezoek aan huis ontvangen, heeft Duurzaam Thuis Twente een paar alternatieven:

In de eerste plaats is er de uitgebreide website www.duurzaamthuistwente.nl. Naast informatie over duurzame maatregelen en subsidiemogelijkheden bevat de site een aantal tools waarmee bezoekers eenvoudig een energiecheck of quickscan kunnen doen. Er wordt daarmee een rapport gegenereerd waarmee de huiseigenaar een eerste inzicht krijgt van de mogelijkheden tot energiebesparing en verduurzaming.

Nieuw is de optie om gebruik te maken van een telefonisch spreekuur. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur en elke donderdagochtend van 09.00 – 12.00 uur zijn er wooncoaches beschikbaar voor telefonische hulp. De beller wordt direct te woord gestaan en deskundig verder geholpen.

Ook buiten de telefonische spreekuren om kan men contact met Duurzaam Thuis Twente opnemen via het centrale telefoonnummer 088 185 01 30. Een van de wooncoaches belt dan zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken voor een (beeld)belgesprek of een huisbezoek.

Verduurzamen loont

Nathalie Thoonsen: “Verduurzaming verbetert de waarde van een woning. Het mooie is dat het tevens het wooncomfort verhoogt en de energielasten verlaagt. En daar heb je direct profijt van. Mensen die nu niet verhuizen maar blijven wonen en een verbouwing of verduurzaming willen, helpen we daar graag bij!”