Verduurzamen eigen woning levert huiseigenaren veel voordeel op. 

In heel Nederland en dus ook in Twente, stellen een groot aantal huiseigenaren hun duurzame woning open voor belangstellenden. Dit doen ze in het kader van de Duurzame Huizen Route. Iedereen die geïnteresseerd is in het verduurzamen van hun woning is op zaterdag 5 en zaterdag 12 november welkom bij andere huiseigenaren voor inspiratie en informatie. 

Ook een aantal wooncoaches van stichting Duurzaam (t)huis Twente (DTT) ontvangt geïnteresseerden met open armen. Het gaat om wooncoach Chris Koens (gemeente Hof van Twente), Zwerius Kriegsman (gemeente Oldenzaal en Dinkelland) en om Daan Hartgers (gemeente Twenterand). Via de website van de Duurzame Huizen Route is het mogelijk om een woning op bijvoorbeeld onderwerp (bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie) of locatie te vinden.

Voor huiseigenaren die plannen hebben om hun huis te verbouwen en die energiebesparende maatregelen willen treffen, loont het zeker de moeite om ideeën op te doen tijdens deze ‘open dag’. De huiseigenaren, waaronder de wooncoaches van DTT, geven in een ongedwongen sfeer antwoord op alle vragen.

Mensen die hun wooncomfort willen verhogen, energie willen besparen, levensloopbestendig willen wonen en/of energie willen opwekken, kunnen voor onafhankelijk en deskundig advies hierover kosteloos aankloppen bij de veertig wooncoaches in Twente.