Nationale Duurzame Huizen Route
Oktober 2020

Verkiezing: Het Duurzaamste Huis van Nederland 2020

De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert dit jaar weer de Verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. Bijna 100 duurzame huizen deden mee! De huiseigenaren hebben hun woning uitgebreid omschreven, en zijn daarmee een prachtig voorbeeld voor anderen.

Bekijk hieronder de genomineerden die door de jury zijn geselecteerd en de huizen die in de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland en Zeeland door het publiek zijn gekozen.

De genomineerden 2020 bekend

De jury heeft de woningen bekeken aan de hand van verschillende criteria, zoals toekomstbestendigheid, gebruik van materialen, energieverbruik, creativiteit en comfort. Per categorie zijn zeven woningen genomineerd. De jury kiest uiteindelijk per categorie één winnaar. Op het online verkiezingsevent op 20 november worden de winnaars bekend gemaakt. Bekijk hier de nominaties.

De publiekswinnaars zijn bekend

Twee weken lang heeft het publiek gestemd op haar favoriete duurzame huis in de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland en Zeeland. De winnende huizen in Paterswolde, Oppenhuizen, ’t Harde en Aardenburg nemen het van 1 tot 10 november tegen elkaar op voor de landelijke publiekstitel. Bekijk hier de publiekswinnaars.