Vanaf 1 juni 2016 kunnen inwoners van Overijssel die hun huis willen verduurzamen een beroep doen op de Energiebespaarlening. Met deze lening is het mogelijk om een investering in bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie te financieren.

De lening is de opvolger van de duurzaamheidslening van de provincie en biedt de gebruikers een flink rentevoordeel ten opzichte van een lening bij een commerciële bank. Ook mensen van 75 jaar en ouder kunnen van deze regeling gebruik maken. Energie-investeringen in de eigen woning worden door deze lening aantrekkelijker.

De energiebesparende maatregelen die met de Energiebespaarlening gefinancierd kunnen worden zijn bijvoorbeeld een warmtepomp, HR++-glas of isolatie. Alleen bij zonnepanelen is er een andere voorwaarde, namelijk dat maximaal 75 procent van het leenbedrag hieraan mag worden besteed.

De Energiebespaarlening wordt aangeboden door zowel het Nationaal Energiebespaarfonds, als de provincie Overijssel. Vraag de wooncoach van Duurzaam (t)huis Twente om meer informatie of kijk op www.ikinvesteerslim.nl.

Bron: www.overijssel.nl