Duurzaam (t)huis Twente groeit. Nieuwe wooncoaches gezocht in Almelo en Borne!

Stichting Duurzaam (t)huis Twente (DTT) helpt Twentse huiseigenaren kosteloos bij het vinden van antwoorden en duurzame oplossingen voor al hun woonvragen. Dit doet ze door huiseigenaren in contact te brengen met wooncoaches. Op dit moment staan er ongeveer 50 vrijwillige wooncoaches voor hun noabers klaar met onafhankelijk advies. Vanwege de groei van de stichting en de toenemende vraag van huiseigenaren is DTT op zoek naar nieuwe wooncoaches in de gemeenten Almelo en Borne.

Enthousiaste vrijwilligers
We zoeken enthousiaste vrijwilligers die met huiseigenaren uit hun eigen omgeving in gesprek willen gaan en hen persoonlijk op weg helpen bij de verduurzaming van hun huis. Wij zoeken goed opgeleide, vitale mensen van alle leeftijden, die zich twee tot drie dagdelen per week willen inzetten en het leuk vinden in een sociaal en duurzaam netwerk te functioneren.

Professionele opleiding tot wooncoach 
DTT zorgt voor een professionele opleiding tot wooncoach. Je krijgt goede ondersteuning, werkt in een regionaal team en hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan leuke en informatieve bijeenkomsten en uitjes. Als wooncoach werk je dus niet solistisch maar maak je deel uit van een inspirerende en actieve organisatie met een coördinator die voor alle wooncoaches beschikbaar is. Gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen zijn als partner bij de stichting aangesloten.

De taken van een wooncoach

  • Huisbezoeken brengen aan mensen met vragen over hun huis; over energie, wooncomfort, besparing, verbouwing, onderhoud et cetera.
  • Zelf op zoek gaan naar huiseigenaren die potentieel geïnteresseerd zijn in duurzame oplossingen voor hun huis (bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten in de buurt).
  • Doorverwijzen naar en samenwerken met lokale bedrijven die zich als partner bij de stichting hebben aangesloten.
  • Samenwerken met de gemeente in het vinden van kansrijke buurten.
  • Samen met de andere wooncoaches een netwerk vormen, kennis delen, elkaar helpen, inspireren et cetera.

Als je in de gemeente Almelo of Borne woont, twee tot drie dagdelen per week beschikbaar bent, affiniteit met duurzaamheid hebt, sociaal vaardig bent en graag een maatschappelijke bijdrage wilt leveren, dan zijn we op zoek naar jou! Je hoeft geen technische achtergrond te hebben.

Geïnteresseerd?
Je kunt je tot 30 november aanmelden via info@duurzaamthuistwente.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevr. Nathalie Thoonsen, telefoon 06 11 28 89 10