Klimaatklappers van Milieu Centraal

U wilt rekening houden met het klimaat, maar waar te beginnen? Milieu Centraal zet de grootste klimaatklappers op een rij. Ze geven allerlei tips om bij te dragen aan het klimaat, bijvoorbeeld door het isoleren van uw woning. Het isoleren van uw woning is een gigantische klimaatklapper. Bovendien woont u comfortabeler en dalen uw vaste lasten.

Heeft u spaargeld? Dan is woningisolatie een zeer rendabele investering. Ook als u geen spaargeld heeft zijn er verschillende mogelijkheden. Denk eens aan de Energiebespaarlening bijvoorbeeld. Spouwmuurisolatie is vaak een eenvoudige en goedkope oplossing, vooral voor woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1976.

Ook kunt u slim energie besparen door uw verwarming lager te draaien, korter te douchen of de was aan de lijn te hangen. Zo kunt u met een kleine moeite grote invloed uitoefenen op uw energierekening én uw CO2-uitstoot. Op de pagina Klimaatklappers van Milieu Centraal vindt u meer informatie over allerlei maatregelen. Ook kunt u uitrekenen wat uw CO2-uitstoot is en een quiz doen om uit te vinden hoe klimaatbewust u zelf bent.

Bron: Milieu Centraal