PERSBERICHT
Twente, 5 november 2020

Isolatie koopwoning kan oplopen tot € 170 besparing op jaarlijkse energiekosten!

Nu € 50,- retour bij aankoop energie besparende artikelen. Op=op.

Sinds de start van de campagne “Poen voor Groen” in september hebben al ruim 1.500 huishoudens in zeven Twentse gemeenten 50 euro teruggekregen op hun bankrekening. Isolatiemateriaal staat in de Top 3 van meest gekochte producten. Door een woning goed te isoleren, kun je tot € 170 per jaar besparen op je energiekosten.

Een voorbeeld

Wanneer je alle naden en kieren van een gemiddelde hoekwoning dichtmaakt, scheelt je dat zo’n 70 m3 gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van € 60 (gasprijs 81,4 cent per m3, prijspeil 2020). En als de thermostaat dan ook nog een graadje lager kan (omdat het huis warmer aan voelt), dan bespaar je nog eens zo’n € 110 per jaar. Samen € 170 per jaar dus!

Zo vertelt Marie uit Borne: “Toen mijn man overleed in 2009, werd ons huis te groot voor mij alleen en ben ik kleiner gaan wonen. Ik ben erg blij met het appartement dat ik destijds gekocht heb, want het is op loopafstand van het centrum van Borne. Het enige nadeel is dat ik in de winter behoorlijk moet stoken en daardoor een hoge energierekening heb. Maar goed, dat is ook niet vreemd bij een appartement dat stamt uit 1965. Ik ben zelf niet zo’n klusser, maar kleine klusjes die lukken me nog wel. Toen ik via mijn buurvrouw hoorde over de Poen voor Groen actie, waarbij je tot € 50 subsidie krijgt op energiebesparende producten, ben ik meteen naar de winkel gegaan. Ik heb tochtstrips en radiatorfolie aangeschaft en mijn kassabon gedeclareerd via poenvoorgroen.nl. Binnen 4 weken had ik het geld alweer op mijn rekening staan. En ondertussen is het mij gelukt om een aantal ramen en deuren te voorzien van tochtstrips. Gelukkig heeft mijn zoon me geholpen met het bevestigen van de radiatorfolie. Nu mijn huis beter geïsoleerd is, merk ik dat het veel aangenamer voelt in huis. De koude lucht die ik soms door kieren voelde trekken, is er niet meer. En het mooie is dat ik, doordat de verwarming een graadje lager kan, hiermee ook nog eens bespaar op mijn energierekening.”

Stichting Duurzaam Thuis Twente

De actie “Poen voor Groen” wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zeven Twentse gemeenten. De campagne is erop gericht om mensen bewust maken dat energie besparen een kleine moeite is die meteen geld oplevert”, aldus Nathalie Thoonsen (coördinator). Reeds 36 winkeliers ondersteunen de actie die loopt t/m 31 maart 2021.

Deelnemende gemeenten in Twente

Woon je in één van onderstaande gemeenten? Dan kun je meedoen aan de Geld-Terug-Actie.
✔ Almelo
✔ Borne
✔ Haaksbergen
✔ Hellendoorn
✔ Hengelo
✔ Hof van Twente
✔ Twenterand

Nieuwe deelnemende winkeliers

In de afgelopen weken zijn er 3 nieuwe winkeliers aangesloten bij de Poen voor Groen actie. Wij verwelkomen:

✔ Gamma in Hengelo
✔ Plentyparts in Almelo
✔ Jalink Verlichting in Almelo

Kijk voor meer informatie op www.poenvoorgroen.nl.

Meedoen is heel simpel…

  1. Meld je aan op de actiewebsite PoenvoorGroen.nl
  2. Koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel
  3. Dien de kassabon in op de actiesite
  4. Ontvang na goedkeuring het aankoopbedrag (max. 50 euro) terug op je bankrekening

Subsidie mogelijk tot 31-3-2021 maar OP=OP.

Inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen tot 31 maart 2021 deelnemen maar OP=OP. Iedere gemeente heeft een eigen budget. Zodra het subsidiepotje van een gemeente leeg is, stopt in die gemeente de actie. Omdat de campagne erg in trek is, adviseren we de inwoners om snel mee te doen.

Op de actiewebsite is meer informatie te vinden. Ook staan hier de actievoorwaarden, de lijst met voor subsidie in aanmerking komende producten en de deelnemende partijen vermeld.