Elke eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag. Het kabinet neemt dan een koffer vol duurzame initiatieven in ontvangst. Van de 511 ingestuurde ideeën is Duurzaam (t)huis Twente geselecteerd om aanwezig te zijn tijdens de 17e editie van Duurzame Dinsdag, op 6 september 2016 in Den Haag.

Van uitgewerkt businessplan tot een duurzaam idee in het eigen huishouden, de initiatieven in de koffer zijn ontzettend divers. De afzenders ook; ideeën komen van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten al deze ideeën zien dat duurzaamheid leeft, in alle lagen van onze samenleving.

Uit alle ingezonden initiatieven worden zes prijswinnaars uitgekozen. Prijzen en thema’s die dit jaar centraal staan zijn bijvoorbeeld de Asito Sociale-innovatieprijs, voor mensen die met hun initiatief mensen bij elkaar brengen, de Greenchoice Energieprijs, voor mensen die een idee, oplossing of advies hebben hoe Nederlanders dichtbij huis écht baas worden over hun eigen energie en de  VHG Groenprijs, voor mensen die met hun idee of initiatief groen naar je buurt brengen. Deze ideeën worden via de politiek verder geholpen.

Alle duurzame ideeën die zijn ingezonden krijgen een plek in de koffer, ook ideeën die niet binnen één van de thema’s en ideeën die niet in de prijzen vallen. En al deze innovatieve en inspirerende initiatieven worden een stapje verder geholpen. Ook Duurzaam (t)huis Twente zit dit jaar ‘in de koffer’ en krijgt dus een podium in politiek Den Haag.