Bespaartips voor een behaaglijke herfst

Vandaag begint officieel de herfst, en daarmee ook het stookseizoen. De verwarming gaat omhoog, de lampen langer aan en de dikke sokken worden uit de kast getrokken. Hoe kunt u nou zorgen dat uw energierekening niet meteen de lucht in vliegt als het buiten kouder wordt?

Allereerst is gedrag een belangrijke factor: stel bijvoorbeeld uw thermostaat in op vaste tijden zodat de verwarming geen onnodige uren draait. Ook kan het helpen om tussendeuren te sluiten of alleen de verwarming aan te zetten in de ruimtes die u gebruikt. ’s Nachts kunt u de verwarming omlaag zetten, en overdag laag houden op momenten dat u niet thuis bent. Milieu Centraal geeft in dit artikel meer tips voor het besparen op uw energierekening.

Naast uw eigen gedrag kunnen duurzame maatregelen ook bijdragen aan een energiezuinige herfst. Isolatie kan bijvoorbeeld een goede oplossing zijn. Huizen met slechte isolatie verliezen veel warmte, dat is zonde. Door middel van isolatie houdt u de kou buiten en de warmte binnen. Dit kan door vloerisolatie, maar ook door spouwmuurisolatie, dakisolatie of het plaatsen van dubbel glas, HR++ glas of tripel glas.

Bent u benieuwd naar isolatiemogelijkheden of andere opties voor uw woning? Neem dan contact op met een van onze wooncoaches. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een infraroodscan maken van uw woning zodat u precies kunt zien waar uw huis isolatie kan gebruiken.

 

Bron: Milieu Centraal