Deze week start het Energieloket Hellendoorn met de campagne voor energiebesparing in de wijken De Blenke en De Zuid Es in Hellendoorn. Vrijdag 30 september is er een wijkverkenning. Mensen van Duurzaam (t)huis Twente, van het Energieloket Hellendoorn en van Hoom zijn dan in de wijken om een energiescan te maken van een aantal voorbeeldwoningen.

Is uw huis meer dan 35 jaar oud, dan valt er vaak nog heel wat energie én dus geld te besparen. Energieloket Hellendoorn, Duurzaam (t)huis Twente en onafhankelijk energiespecialist Hoom hebben daarom de handen ineen geslagen voor energiebesparing in De Blenke en De Zuid Es. Het plan is een collectieve wijkactie te organiseren voor energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, voerisolatie, dubbelglas, zonnepanelen, enzovoort.
Heeft u belangstelling voor de wijkactie? Vertel alvast meer over uw huis en uw wensen op het gebied van energiebesparing. Doe mee aan het online buurtonderzoek op www.maakjehuishoom.nl/hellendoorn. Bewoners die de vragenlijst invullen, maken kans op een WakaWaka Light, een lampje op zonne-energie.

Wijkavond De Blenke en De Zuid Es
Op maandag 31 oktober is er een wijkavond over energiebesparing in het Noaberhuus om 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hoom: coach@hoom.nl of 088–00 62 000. Alle informatie over de wijkactie vindt u op www.maakjehuishoom.nl/deblenke.
Voor informatie kunt u ook terecht bij Energieloket Hellendoorn, Grotestraat 72a, 7443 BK, Nijverdal