Jouw woning weer als nieuw en ook een lagere energierekening?

Buiten is het donker…
Met een voldaan, maar ook met een onbekend gevoel zit je op de bank in de woonkamer. In zekere zin was vandaag een bijzondere dag. Niet geheel onverwachts. De oudste was al langer uit huis. Maar nu de jongste het ouderlijk huis ook verlaten heeft, komt een ander gevoel naar boven. Jouw blik glijdt door de kamer en u ziet de sporen van al die kinderen, pubers en jongvolwassenen die er jarenlang gekropen, gespeeld en gelopen hebben. Een perfect huis voor een gezin. Misschien is het nog te vroeg om er over na te denken, maar toch word je enthousiast van het idee om het huis nu wat aan te passen. Hoe dan ook is er onderhoud nodig. De cv-ketel is aan vervanging toe en je moet eens kritisch naar de kozijnen kijken. Maar jouw partner heeft wel eens gezegd een nieuwe keuken fijn te vinden. En zelf zou je vloerverwarming in de woonkamer heerlijk vinden. Zeker nu jullie binnenkort grootouders worden. Voor zo’n kleintje is een warme vloer ook erg prettig.

Onderhouden en verbouwen

Heeft jouw huis onderhoud nodig?

  • Als jouw kozijnen worden vervangen, dan kun je direct goed isolerende beglazing toepassen
  • Het vervangen van enkelglas of oud dubbelglas door HR++ glas is perfect te combineren met een schilderbeurt
  • Wordt de dakbedekking van een plat dak vervangen, dan kun je het dak meteen isoleren
  • Denk aan het installeren van vloerisolatie wanneer de vloer in de woonkamer aan vervanging toe is
  • Wilt u zonnepanelen op het dak, bekijk dan eerst of uw dak geen onderhoud nodig heeft. Anders moet u mogelijk na enkele jaren de zonnepanelen weer verwijderen om het dak te vervangen.


Ga je verbouwen?

  • Wil je een serre of ruimere keuken laten bouwen, denk dan aan een goede isolatie van deze uitbouw
  • Een nieuwe, ruimere woonkamer is welkom nu er gezinsuitbreiding komt. Bedenk dat vloerverwarming ook een optie is.
  • Je wilt een badkamer beneden. Ideaal om deze duurzaam te laten bouwen met duurzame materialen een waterbesparende douchekop en een warmtewisselaar te installeren.
“Investeren in de toekomst begint bij jouw eigen woning”

De wooncoach

Als je vragen hebt over jouw huis, dan kun je terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een “Noaber”, iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou thuis om deskundig advies te geven over jouw woning.

Wil je verbouwen of is het huis toe aan onderhoud, dan kan de wooncoach jou adviseren. Ook bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen of eigen energieopwekking. Wil je weten of het mogelijk is dat je op je oude dag nog in jouw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn? Een wooncoach kan je tips geven. Ook op het gebied van wooncomfort en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met je mee en voorzien jou van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 085 18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst