Zolang mogelijk in je eigen huis wonen?

Opgelucht lig je in bed…
Lang geleden werden jullie op slag verliefd op een huis in de buurt. Binnen de kortste keren was de eerste koopwoning een feit. Drie dochters werden er geboren. Het huis werd verbouwd toen het te klein werd. En in de loop van de jaren heeft het wat aanpassingen gekregen. Nog altijd zijn jullie enorm tevreden met de woning en de locatie.

Maar de afgelopen jaren ben je gaan nadenken over de toekomst. Jullie zijn nu nog fit en je voelt je nog helemaal niet oud. Maar wat als er iets gebeurt waardoor een van jullie tijdelijk of misschien blijvend minder mobiel is? Jullie huis is daar niet op aangepast. Het gaf een onrustig gevoel dat steeds sterker werd. Tot vandaag.
Jullie hebben een knoop doorgehakt. Het huis wordt zó aangepast dat jullie er nog lang, zelfstandig en veilig kunnen wonen. Een badkamer op de begane grond, het kantoor beneden ombouwen tot slaapkamer, geen drempels…

Kleine aanpassingen of grotere verbouwingen

Als je prettig woont in jouw huis en tevreden bent met de buurt dan wil je daar het liefst zo lang mogelijk blijven wonen. Op tijd rekening houden met de toekomst kan ervoor zorgen dat je nog jarenlang comfortabel, veilig en zelfstandig in jouw eigen huis kunt wonen. Er zijn tal van maatregelen die hiervoor kunnen zorgen. Wat te denken van een vaatwasser op hoogte, een mengkraan met één hendel, een zwevend toilet en een toiletborstel op hoogte? Maar ook een inloopdouche met beugel en een douchezitje maken dat je lang thuis kunt wonen.

“Slimme aanpassingen,
meer zelfstandigheid”

De wooncoach

Als je vragen hebt over jouw huis dan kun je terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een behulpzame “Noaber”, iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou thuis om deskundig advies te geven over jouw woning.

Wil je jouw huis verbouwen zodat je langer thuis kunt blijven wonen en weten welke aanpassingen dan nodig zijn? De wooncoach kan jou adviseren. Maar ook bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen of eigen energieopwekking. Een wooncoach kan je tips geven. Ook op het gebied van onderhoud, wooncomfort en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met je mee en voorzien jou van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 085 18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst