In jouw eigen energie voorzien?

Tevreden kijk je naar boven…
Je bent de straat overgestoken en met de handen in je zij bekijk je jouw huis vanaf de stoep. Even was je bang dat het er gek uit zou zien, die zonnepanelen op het dak. Maar jouw huis past nu prima tussen de andere huizen met zonnepanelen. Het ging vlotter dan je dacht. Het is nu aan het eind van de middag en alle panelen zijn geplaatst. Boven de schuur, waar het dak plat is, zijn een paar zonnepanelen op een frame geïnstalleerd, zodat ze schuin staan. Je had nog overwogen om het zelf te doen, maar nu een ervaren installateur ze heeft geplaatst weet je zeker dat alles goed is! Ze zijn nu bezig in de meterkast.
Als ze daar klaar zijn, kun je op een app op jouw smartphone direct aflezen wat de opbrengst is van de zonnepanelen. Hoewel, vanaf morgen wordt dat echt interessant. Dan schijnt de zon weer. Je merkt dat de wind in kracht toeneemt. Je knijpt je ogen wat samen – zou een kleine windmolen naast het huis niet leuk zijn?

Zelf energieleverancier zijn

Het is mogelijk om een deel van de energie zelf op te wekken, bijvoorbeeld door zonnepanelen, een zonneboiler of een windturbine. Daarmee bespaar je op de stroomrekening bij het energiebedrijf.

Je kunt zelfs meer energie opwekken dan je gebruikt. Deze elektriciteit kun je teruggeven aan het net. Een investering is op die manier snel terugverdiend en je bent je eigen energieleverancier geworden.

“Slimme investering
hoog rendement”

De wooncoach

Als je vragen hebt over jouw huis, dan kun je terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een “Noaber”, iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou thuis om deskundig advies te geven over jouw woning.

Wil je onderzoeken of jij zelf energie op kunt wekken, dan kan de wooncoach jou adviseren. Ook bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen. Wil je weten of het mogelijk is dat je op je oude dag nog in jouw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn? Een wooncoach kan jou tips geven. Ook op het gebied van wooncomfort en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met je mee en voorzien van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 085 18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst