Een lager energiegebruik?

Het is een zonnige ochtend…
Van ver komt het geluid van een grasmaaier.

Verder is het erg rustig. Je zit met een kop koffie op het terras. Een tijdschrift ligt nog ongeopend op jouw schoot. De wind krijgt het te pakken en speelt met de bladzijden. Heel snel lees je het woord ‘energieverbruik’, vetgedrukt in een advertentie.
De wind draait de bladzijde alweer om, maar het woord dat je net las blijft hangen’.

Er is ruimte in jouw hoofd om na te denken over dit onderwerp, waarover je toch regelmatig iets hoort en leest. Je denkt na over jouw eigen verbruik. Met de verwarming ga je bewust om: niet te warm en niet onnodig lang aanlaten. Ook is jouw huis goed geïsoleerd. Dat scheelt op de rekening. Maar wat valt eigenlijk nog meer onder energiegebruik? En hoe snel verdien je een investering terug?

Minder verbruik

Weet jij welke energiebesparende maatregelen je kunt toepassen in jouw woning?
Heb je er weleens bij stilgestaan hoe oud jouw koelkast is, en staat bij jou de televisie aan terwijl er niemand kijkt? Gebruik je al een waterbesparende douchekop? Of heb je wel eens gedacht aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie of HR++ glas?

Dit zijn een paar voorbeelden van aanpassingen die je een lagere energierekening geven en bovendien het milieu minder belasten.

“Laag verbruik
lage energierekening”

De wooncoach

Als je vragen hebt over jouw huis, dan kun je terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een “Noaber”, iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou thuis om deskundig advies te geven over jouw woning.

Wil je energie besparen of mogelijkheden onderzoeken om zelf energie op te wekken, dan kan de wooncoach jou adviseren. Ook bijvoorbeeld over verbouwing of onderhoud van jouw huis. Wil je weten of het mogelijk is dat je op je oude dag nog in jouw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn? Een wooncoach kan je tips geven. Ook op het gebied van wooncomfort en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met je mee en voorzien jou van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 085 18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst